Project Description

Back to school – back to work

Eind augustus en begin september draaien volledig rond back to school en dus ook rond back to work. Terugkeren naar de werkende wereld biedt vrouwen heel wat uitdagingen. Terwijl je bezig bent met het terugvinden van de routine in je leven, kan het ook moeilijk zijn om te de zomertenues achterwege te laten en je aan te passen aan de eerste dagen terug op kantoor. Maar niet getreurd: je gaat gegarandeerd vrolijk terug naar het werk als je outfit on point is. En met deze tips lukt je dat gegarandeerd!

Blending in

Gehuld in een effen, donkere jurk straal je meteen professionaliteit uit. Of je nu kiest voor een aansluitend of een eerder los model maakt eigenlijk niet uit – met deze klassieker scoor je namelijk sowieso. Combineer met een klassieke blazer of een losse jeans jas. Hoeft het niet zo formeel te zijn? Kies dan voor een jurkje met een leuke print of een felle kleur. Let wel op dat je niet té hard gaat opvallen als je collega’s er steevast in ’t zwart bijlopen. Een subtiele kleurtoets is dan een betere optie: ga voor een vestje in een toffe print of een felgekleurde cardigan.

Rokjes all the way

Met een kokerrok op de werkvloer zit je sowieso safe. Zwart, antraciet of donkerblauw: de klassieke kleuren zijn een must-have in je kleerkast. Het mag natuurlijk ook wel eens wat meer zijn. Pimp je kokerrok en kies voor een model met een opvallende print. Je kan je rok dragen met een klassiek hemd of een elegante bloes, of ga voor een gedurfde look en combineer prints met elkaar. Jouw look heeft meteen meer pit én ziet er nog steeds stijlvol professioneel uit.

Homewear op het werk

Met een mooie kostuumbroek heb je een elegant alternatief voor een jurk of rok. Een tijdloos model, zoals de pantalon met uitwaaiende pijpen of de straight broek, is geen overbodige luxe in je kleerkast. Zo’n modellen komen altijd wel van pas. Je kan ook kiezen voor een model met smallere pijpen: even professioneel, meer cachet. Je combinatiemogelijkheden zijn eindeloos! Een losse bloes, klassiek hemd of strakke trui: alles kan. Zelfs met een chique t-shirt kom je nog steeds professioneel voor de dag. Durf te experimenteren!

Keuzestress?

Werk je in een vrij formele omgeving dan laat je t-shirts en topjes beter links liggen. Met een getailleerd hemd gecombineerd op een kokerrok of kostuumbroek heb je de perfecte werkoutfit. Heb je het graag wat minder stijf, dan kan je kiezen voor een vrouwelijke bloes. Gaat het er op je werk niet zo stijf aan toe kan je al eens uitpakken met een fancy t-shirt of een speelsere bloes.