Project Description

Tips om de hitte op kantoor te overleven

1. Ga  voor een luchtige outfit

Er is maar één belangrijke regel die je niet mag vergeten wanneer je je zomers kleedt in een professionele omgeving: probeer niet te veel skin te tonen. Kies voor een kort jurkje met mouwen of een lange maxi-jurk met fijne bandjes. Al was die laatste optie vroeger op vele middelbare scholen not done. Is het niet te opzichtig, dan kan het zeker!

2. Vergeet los haar

Steek je haar op – ultieme frisheid gegarandeerd. Vind je een paardenstaart te saai? Durf te experimenteren met een alternatief kapsel zoals een vlecht of een los opgestoken haardosje.

3. Ga voor natuulijke stoffen

Wil jij niet die ene collega zijn waar iedereen over fluistert “of ze wel deodorant heeft aangedaan deze morgen,” ga dan voor natuurlijke stoffen als katoen of zijde. Veel van onze luchtige zomerjurkjes zijn tegenwoordig gemaakt van synthetische stoffen die vieze zweetgeurtjes minder goed absorberen. Zeker polyester kledingstukken laat je de volgende dagen beter in je kast hangen.

4. Vermijd te veel make-up

Als je één item extra meeneemt in je handtas vandaag, laat het dan een doosje compact poeder zijn. We zweten allemaal net iets meer op dagen als deze maar met een welgemikt laagje poeder zie jij er de hele dag clean & fresh uit.

5. Begin een uurtje vroeger

Niet gezegend met een aircosysteem op je bureau of in de bib? Zorg dat je de allereerste bent en laat meteen weten aan je collega’s – en misschien ook je baas – weten dat je uurtje vroeger stopt. Je zal bakken werk verzetten dat eerste uur zodat je zonder schuldgevoel een terrasje kan meepikken op het mooiste moment van de dag. Nu nog vrienden vinden die hetzelfde plan hebben!

Zoek hier je favoriete jurkje