Project Description

Trends najaar 2019

Een mooie kledingstijl vraagt heel wat planning en onderhoud. Terwijl we nog volop van de zomer aan het genieten zijn, blikken we al even vooruit op de belangrijkste trends voor het najaar.

Heb jij al de belangrijkste must-haves in je kleerkast hangen?

Broeken

Er zijn steeds meer broeken te zien die wijder zijn en waarbij de taille hoger wordt. Ook de broeken met een opstaande rand en ceintuur in de taille zijn meer te zien.

Rokken en jurken

Rokken en jurken worden langer. Dat wil niet zeggen dat je geen korte rokken meer ziet. Maar je ziet meer rokken met een lengte over de knie. En niet te vergeten lijkt de maxi-jurk terug.

Punk-achtige, invloeden zijn ook weer meer te zien. De rok met hoge laarzen eronder is een beeld dat vaker te zien is.

Maxi

Maxi-rokken en vooral maxi-jurken lijken terug van weggeweest. Ook gebreide of wollen jurken lijken een trend dit najaar.

Gebreide truien

Bij de modeshows voor dit najaar waren veel truien te zien. Er is duidelijk geprobeerd om truien niet saai te maken door ze te voorzien van kabelskleurige patronen of andere versiersels. Let ook even op de mouwen. Net als vorige winter zijn ze heel langwijd of bijzonder.

Ruit

Ruiten zijn waarschijnlijk nooit echt uit de mode. Ook deze herfst en winter 2019-2020 zijn ze weer veel te zien. De mouwen afgezet met bontranden lijken ook populair bij jassen, maar ook bij truien. Behalve ruiten waren er ook opvallend veel kleine zwart-wit geblokte stoffen te zien.

Kleurig

Kleur mag deze winter. We zien bij de modekleuren van dit jaar veel rood, roze en oranje. Ook blauw, koper, geel en paars doen het goed in het najaar.

Zoek je favoriete trends in onze herfstcollectie