Project Description

Waarom je beter Belgische mode koopt

Het initiatief ‘Ik koop Belgisch’ wil consumenten informeren over de Belgische mode: waar kunnen Belgische merken gekocht worden en welke merken zijn nu juist Belgisch? Met de campagne wil De Belgische Modefederatie Creamoda de mode uit eigen land een boost geven.

Maar waarom zou jij nu Belgisch kopen?

Unieke stuks

Wanneer je bij grote ketens als Zara koopt, is de kans groot dat half de wereld met hetzelfde kledingstuk als jou loopt. Op zich niets mis mee, maar iedereen vindt het toch leuker om te stralen in een uniek stuk. Als je iets Belgisch koopt, is het per definitie al een veel origineler stuk.

Kwaliteit

Belgische mode staat voor alles waar je maar van dromen kan: én kwaliteit, én stijlvol, én duurzaam. Wie wil dat nu niet?

Steun iemand zijn droom…

Belgische labels zijn vaak klein begonnen door een gepassioneerd ontwerp(st)er, met de droom om te groeien naar een groter label. Door meer Belgisch te kopen, help je hen om hun droom verder waar te maken

en ook de economie

Wie Belgisch koopt steunt vanzelfsprekend ook de Belgische economie.
Wees trots op de lokale merken die je draagt, gebruik de hashtag #ikkoopbelgisch en check zeker de sticker op de ramen van de boetieks met een Belgisch label.

Bekijk onze Belgische collectie