Project Description

Week van de Belgische Mode

We zijn een Belgisch merk en we zijn er fier op. Via Creamoda kwamen we te weten dat Belgische mode geliefd is, maar onvoldoende bekend is. Uit onderzoek blijkt dat 8 op de 10 Belgen het verschil niet kennen tussen Belgische en niet-Belgische merken. Bijna 2 op 3 Belgen geven zelfs aan geen enkel Belgisch kledingmerk te kennen. Wel geven de bevraagde Belgen aan geïnteresseerd te zijn in mode van eigen bodem en dat ze hier meer over willen weten. 46% geeft aan dat ze een voorkeur geven aan Belgische merken. Reden waarom Belgen Belgische mode kopen zijn om de Belgische economie te ondersteunen (80%), het kopen van betere kwaliteit (57%) en het creëren van een unieke stijl (30%).

Met de Week van de Belgische mode (WVDBM) willen Creamoda en Mode Unie de Belg trots(er) maken op één van de producten waar ze buiten onze landsgrenzen met veel lof over spreken: Belgische mode. Van 14 tot 20 oktober 2019 vindt de eerste editie van de ‘Week van de Belgische mode’ (WVDBM) plaats. Naast het in de kijker zetten en breder bekend maken van Belgische merken, maken we de consument bewust van de voordelen van het kopen van Belgische mode en van de troeven van het shoppen in een lokale modewinkel.

Samen met zo’n 60 andere modemerken en meer dan 850 winkelpunten zetten we onze Belgische mode in de kijken. Je herkent ons als deelnemer aan de raamstickers met het campagnebeeld van Tiany Kiriloff. We geven deze week een leuke attentie bij elke aankoop omdat we jullie willen stimuleren om Belgisch te kopen. Koop jij ook lokaal? Kom snel langs in 1 van onze 13 winkels in Vlaanderen.

Deel jouw outfit met volgende hashtags:
#weekvandebelgischemode #wvdbm #ikkoopbelgisch #commecafashion